Veliko srce za male ljude - udurženim snagama spašavamo dečije živote

Veliko srce za male ljude - udurženim snagama spašavamo dečije živote

Protekla, 2020. godina donela je velike izazove za sve nas, na svim nivoima. Posebno, donela je neizvesnost, atmosferu straha, otuđenje, ali i okretanje sitnicama u svakodnevnom životu koje nam donose radost, mir, ljubav, povezanost. Imali smo čudne polaritete, među kojima je  onaj gde je čovek okrenuo leđa čoveku iz straha, a sa druge strane, ujedinjeni smo u borbi za svaki ljudski život.  Upravo je ova teška godina, pokrenula i najbolje u nama. Zakoračili smo hrabro, zajedno sa našim partnerima - kompanijom i sjajnim ljudima iz tima Bosch Srbija, u borbu naše najvrednije, našu decu. Ideja humanitarne kampanje “Biraj tehnologiju za život”, koju smo pokrenuli u oktobru 2020., bila je da udruženim snagama podignemo svest o tome koliko su stručni ljudi, ali i savremena i kvalitetna tehnička oprema važni u borbi za dečije živote

Ovom prilikom, kreirali smo niz komunikacionih poruka, organizovali akcije u našim prodavnicama u Novom Sadu, na našem sajtu i na društvenim mrežama kojima smo nastojali da motivišemo i podstaknemo sve naše kupce da nam se pridruže i da izborom najboljih Bosch proizvoda - malih i velikih kućnih aparata u Dr Techno prodavnicama i na našem sajtu pomognu nabavku specijalne anesteziološke radne stanice (Anesteziološka radna stanica Altan 350) koju ćemo krajem marta 2021. Donirati Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Volvodine.

 

Na Institutu se prosečno godišnje hospitalizuje oko 14 000 pacijenata, dok je prosek medicinskih operativnih zahvata na godišnjem nivou oko 4.000. Prilikom svake operacije, praćenje vitalnih znaka malih pacijenata i dotok kiseonika je od vitalnog značaja za uspeh samog zahvata, ali i dečiji život. Specijalna anesteziološka stanica Altan 350 nudi širok spektar funkcija koje pomažu da se postupak anestezije učini sigurnijim za pacijente ali i kliničko osoblje pružajući brz uvid u pregled stanja pacijenta, obezbeđuju sigurnost i bezbednost različitim funkcijama.  Pokazalo se da perioperativni pristupi ventilaciji sa zaštitom pluća smanjuju rizik od postoperativnih plućnih komplikacija. Atlan nudi brojne funkcije za podršku anesteziologu u zaštiti pluća pacijenta tokom operacije.

Sjajna vest za nas, kojom čekamo kraj marta, jeste da smo vrlo blizu cilja i da smo spremni da po završetku naše najdraže humanitarne kampanje uručimo donaciju Dečijoj bolnici u Novom Sadu! 

Malo je reći da smo zahvalni - našim partnerima iz kompanije Bosch Srbija koji su prepoznali značaj humanitarne akcije “Biraj tehnologiju za život” i podržali nas u ovoj ideji, našim vernim kupcima i sugrađanima koji su birali najbolje i pokazali da, uprkos svim teškoćama koje nosi vreme u kome se borimo sa virusom Covid-19, imaju ogromno srce! 

Pokazali smo da umemo da čuvamo najvrednije, da se borimo za svaki dečiji život i da imamo zajedničku misiju. 

Mi tehnologiju biramo srcem, birajte i vi!

DrTechno VB d.o.o. Sva prava zadržana.