Kuvanje može biti uživanje, uz Elica aspiratore jeste

Kuvanje može biti uživanje, uz Elica aspiratore jeste

Kuvanje za vas i vaše voljene je zadovoljstvo, ali uz dah svežeg vazduha u srcu vaših domova pravo uživanje. Vrlo često borba sa mirisima hrane iz kuhinje, vlažnim ili masnim isparenjima, bude neprijatna i zato je neizbežan element svake kuhinje postao dobar aspirator.

Većina kuhinjskog nameštaja je napravljena od drveta, i iako je premazana zaštitnim slojevima, vlaga vremenom počinje da ih nagriza i oštećuje drvo. Ukoliko su kuhinjski elementi napravljeni od iverice, problem može biti veći jer police od isparavanja mogu da počinju da se raspadaju.  Korišćenjem aspiratora smanjuje se kondenzacija što čuva i omogućava dugoročnost vašem kuhinjskom nameštaju i zidovima.

Ukoliko razmišljate da li će se aspirator uklopiti u stil vaše kuhinje, ne morate da brinete! Danas u ponudi postoje aspiratori različitih oblika i dimenzija. Možete da se odlučite za samostalni, ugradni ili polu ugradni aspirator. Takođe, možete birati između recirkulacionog aspiratora (prečišćava vazduh i vraća isti u prostoriju) i odvodnog (uvlači vazduh i izbacuje ga kroz odvodnu cev).

Elegantno i kvalitetno rešenje

Elica ASPIRATOR APLOMB BL/A/60 je elegantno i sjajno rešenje za prečišćavanje vazduha, koje je naša preporuka ako želite odličan odnos cene i kvaliteta kada je kupovina aspiratora u pitanju. Kombinacija stakla Aplomb haube i čelika u linearnoj, kompaktnoj haubi visokih performansi izražava modernost i inovaciju. Inovativna funkcija Multi-d Capture omogućava sakupljanje isparenja i neprijatnih mirisa sa tri strane. 

Osim što neutrališe neprijatne mirise, aspirator ima i filtere za masnoću. Ovi filteri mogu biti sintetički ili od metala, a njihova uloga jeste očuvanje motora i produžavanje veka trajanja. Metalni filteri za aspiratore su trajniji i možda nećete morati da ih menjate, dok se prednost sintetičkih ogleda u tome što rade gotovo bešumno.

Kako odabrati idealan aspirator

Najčešća pitanja koja nas sve muče prilikom kupovine apsiratora jesu kako odabrati kapacitet aspiratora, a samim tim i model koji odgovara našim potrebama. 

Odgovor međutim može biti vrlo jednostavan - pomoću jednostavne matematičke formule možemo izračunati neophodnu brzinu protoka vazduha: pomnožiti dimenzije kuhinje sa deset. Na primer, ako je kuhinja široka 3, duga 5, a visoka 2,70 metara, računamo na sledeći način (3 x 5 x 2,70) x 10 = 405, gde broj 405 predstavlja kubne metre po satu. U ovom slučaju, aspirator sa brzinom protoka vazduha od 400 m3/h (ili više) može da vam garantuje adekvatnu efikasnost.

Međutim, kada je u pitanju potpuno otvorena kuhinja koja je direktno povezana sa dnevnom sobom, računa se celokupna kvadratura spojenih prostorija. 

U svakom trenutku, prilikom kupovine naši specijalisti za tehniku stoje vam na raspolaganju, a predlažemo i da pogledate ponudu sjajnih Elica apsiratora na našem sajtu.

DrTechno VB d.o.o. Sva prava zadržana.